Wednesday, December 03, 2008

When Lenin Was Little

I ljuset av de senaste inläggen här tänkte jag bara flika in lite tankar, fakta och spekulationer om vad Lenin kan tänkas vara för något osv.

Sedan länge länge har det funnits en låt som aldrig kommit ut till allmänheten som gått under namnet When Lenin Was Little. Det är ju givetvis ingen högkvalificerad gissning att det är denna låt som nu med ett kortare namn, Lenin, är påväg ut i rampljuset. Kommer ihåg att Owen Pallett (aka Final Fantasy) pratade om hur han jobbade men den här låten i samband med skapandet av Neon Bible och hur han förklarade hur han redan då kände att den behövde släppas fri. Antagligen har Arcade Fire bara väntat på rätt tillfälle sedan dess att göra just det. Nu när det här projektet presenterades för dem kändes det antagligen helt rätt. På den gamla Arcade Fire-sajten fanns texten upplagd trots att låten aldrig släpptes. Grävde upp den.

When Lenin Was Little

When Lenin was little
All the birds in the forest were singin’ “Man, this is it!”
But now that he’s older
All the sailors in the heaver are screamin’ “Abandon Ship!”

I know it can’t be right
I know it can’t be right
But I just smile instead
of repeating what I said
In my head

When Lenin was little
dressed up like a vampire on All-Hallow’s Eve
All the saints up in heaven
Were look down at the leaves fallin’ from the trees
I know it can’t be right…

Daddy, Daddy, please save the world from the government
Daddy, Daddy, please save my sould from my own judgement
Daddy, Daddy, please send me a heart that isn’t made of cement
‘cause the money’s all been spent
the money’s all been spent


Är ju dock lika bra att påpeka på en gång att det här är en väldigt gammal text och har säkerligen förändrats många många gånger sedan dess. Tänk bara på hur Intervention lät i början och hur den slutligen blev på Neon Bible. Som sagt, detta är bara gissningar och spekulationer för att försöka att ge er kanske någon känsla om vad som komma skall. Skulle inte förvåna om det till slut kommer fram att det inte har någonting med When Lenin Was Little att göra alls men tills dess att 4ADs dubbel-cd släpps är detta det som vi har att gå på.

No comments: