Monday, January 05, 2009

2k9

Ja, då kickar vi väl igång igen då efter att ha klarat sig helskinnad igenom ytterligare en jul- och nyårshelg. Vad får då ett år att kicka igång? Musik såklart! Helst bra sådan också. Behövs verkligen i denna pinkalla månad. Kollade på termometern för en stund sedan, -20°C... brrr! Så för att ni ska slippa lyssna på dålig musik som får en att känna sig som en istapp kommer här tips på nya skivor som värmer kropp och själ på helt skilda sätt.


Animal Collective - Merriweather Post Pavilion
Spaltmeter på spaltmeter har redan skrivits om hur briljant det här albumet är. Jag har aldrig varit något jättefan av Animal Collective men när de ger ut en såhär rakt igenom fantastisk platta kan jag såklart inte stå emot längre.
"I just want four walls and adobe slabs for my girls! Wooooo!".
Antony And The Johnsons - The Crying Light
Så vackert att man man nästan inte kan hålla tillbaka tårarna. Finns ingen som har en röst som Antony Hegarty. Kompositionerna som backar upp hans röst är ännu bättre än på I Am A Bird Now.D. Lissvik - 7 Trx + Intermission
Dan Lissvik är som ni säkert vet ena halvan av Studio och hans debutalbum är grymt. Gillar det bättre än något Studio gjort. Den känns på något sätt lite återhållsam i jämförelse och blir därför starkare i mitt tycke. 9 stycken helt instrumentala låtar som aldrig blir tråkiga. Tvärtom.

No comments: